Зеленський призначив 119 стипендій видатним діячам культури і мистецтва

33 діячі отримуватимуть від держави довічні стипендії
Зеленський призначив 119 стипендій видатним діячам культури і мистецтва
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
2 Лютого 2021, 09:03
читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав указ №42/2021 "Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва".

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Згідно з документом, 33 діячі культури та мистецтва отримуватимуть від держави довічні стипендії, ще для 86 призначені стипендії строком на два роки.

Особам, зазначеним у статті 1 цього документа, яким стипендія вже призначена Президентом України на певний строк, надалі виплачується стипендія, передбачена цим указом.

Читайте також

Нагадаємо, що 19 січня Володимир Зеленський підписав законопроєкт "Про призначення стипендій президента для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва".

Згідно з документом, стипендії Зеленського призначені 194 людям:

  • 22 письменникам,
  • 89 діячам у сфері музичного мистецтва,
  • 28 діячам у сфері театрального мистецтва,
  • 25 діячам у сфері образотворчого мистецтва,
  • 10 діячам у сфері хореографічного мистецтва,
  • 14 діячам естрадно-циркового мистецтва,
  • 6 кіномитцям.

28 січня президент України Володимир Зеленський погодив виплати стипендій для найкращих учасників ЗНО, премій переможцям учнівських олімпіад і грантів на навчання за кордоном. Ініціативу представило Міністерство освіти й науки.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав Указ № 27/2021 "Про стипендії, премії та гранти президента України у сфері освіти".

1