Зеленський про перемовини з Путіним: Україна говоритиме з рф за однієї умови

Президент готовий до перемовин з росією, якщо вона буде готова закінчувати війну
Важливо
Зеленський про перемовини з Путіним: Україна говоритиме з рф за однієї умови
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
14 Червня 2022, 18:52
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до переговорів з рф щодо закінчення війни, однак тоді, коли її буде готова закінчити "друга сторона".

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому каналу ZDF.

Я не шукаю балансу. Для того, щоб якось про щось домовитися. Ми точно знаємо, що ми робимо. У мене немає жодних сумнівів. Ми готові говорити лише тоді, коли друга сторона буде готова закінчувати війну. Часу на балачки немає, - сказав він.

Зеленський заявив, що у війні час зараз грає на руку росії.

Треба діяти. Час грає на руку точно ворогу, а не нам. Дуже боляче втрачати людей… Але ми втратимо все, якщо поступимось росії у цій війні.

Нагадаємо, що глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів, від чого буде залежати подальший хід війни з росією. За його словами, саме битва за Донбас буде вирішальною.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що переговорний процес між Україною та росією відновиться тоді, коли політична еліта РФ перестане апелювати до своєї пропаганди і "почне говорити про реальні речі".

Своєю чергою голова МЗС рф Сергій Лавров назвав умови зустрічі президента росії володимира путіна та президента України Володимира Зеленського. За його словами, для зустрічі двох президентів переговорні команди повинні відновити роботу.