Зеленський про вступ України до НАТО: питання треба розв'язувати негайно

Президент вважає, що на кону незалежність України
Головне
Зеленський про вступ України до НАТО: питання треба розв'язувати негайно
НАТО Фото: сторінка Альянсу у Фейсбуці
7 Червня 2021, 10:01
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вірить у приєднання України до НАТО та наголосив на важливості прискорення набуття членства в Альянсі.

Про це він заявив в інтерв'ю Axios.

Я особисто вірю, що Україна приєднається до НАТО. Ми будемо раді бути в НАТО, якщо там насправді хочуть бачити нас як члена. Але не треба дивитись у бінокль, у якесь далеке майбутнє. Питання треба розв'язати негайно, - сказав президент.

За його словами, питання вступу України до Альянсу важливе через війну з Росією, яка загрожує незалежності нашої країни.

Ми у небезпеці зараз, наша незалежність на кону, і саме зараз нам потрібна допомога. План дій щодо членства - ось справжній сигнал. Це ще не членство, але це реальне бачення України як частини НАТО, - сказав президент.

Зеленський додав, що "ми чекали, і слухали обіцянки щодо НАТО 30 років".


Контекст. На саміті НАТО, який відбудеться 14 червня 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України щодо виконання кроків для вступу в НАТО.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що вступ України в НАТО потребує лише часу, але це не є фантазією.

Віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна прагне, щоб члени НАТО виконали обіцянку щодо членства, яку дали у 2008 році під час Бухарестського саміту НАТО. Крім того, на червневому саміті був прокладений шлях до отримання ПДЧ для вступу в Альянс.

Читайте також

1