Зеленський прокоментував звільнення Степанова: був проти  

Президент назвав причиною звільнення глави МОЗ конфлікт зі Шмигалем
Важливо
Зеленський прокоментував звільнення Степанова: був проти  
Фото: скріншот з відео трансляції пресконференції Зеленського
20 Травня 2021, 14:01
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції з нагоди другої річниці свого президентства прокоментував відставку міністрів Криклія, Степанова та Петрашка і призначення нових міністрів.

Що стосується відставки Степанова, то за словами президента він був проти такого кроку.

Прем'єр-міністр більше не зміг працювати з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим. Я не втручався у цю ситуацію достатньо довгий час. Тому що я боявся дестабілізації - саме у ковідний час змінювати міністра охорони здоров'я. І чесно скажу довгий час я був проти. Все ж таки міністр охорони здоров'я несе повну відповідальність за ситуацію з коронавірусом, за вакцинацію, - сказав він.

Зеленський додав, що знає "деталі ускладнення" стосунків між Шмигалем і Степановим.

І я в цій ситуації був повністю за прем'єр-міністра. І далі чекати було вже нікуди, - сказав Зеленський.

Читайте також

Щодо ексміністра інфраструктури Владислава Криклія, то президент зазначив, що йому і його команді в цілому не вдалося вирішити багато проблемних питань.

Пан Криклій залишається в нашій команді. До пана Криклія багато питань немає. Нам треба дуже швидко будувати країну. Це стосується не тільки доріг. Це стосується катастроф на" Укрзалізниці", морських портів, державного авіаперевізника. Багато речей, про які я говорю, вони не з'явилися... Питання не тільки до міністра, питання до його команди. Вони повинні були це зробити. Я вважаю, що вони не змогли, не встигли. Часу у мене немає, - зазначив Зеленський.

Президент повідомив, що незабаром Криклій отримає нову посаду.

Також в команді президента залишиться ексміністр економіки Ігор Петрашко.

Він залишатиметься в офісі президента і відповідатиме і координуватиме земельну реформу і допомагатиме пану Лещенку, - повідомив Зеленський.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада підтримала відставку трьох міністрів: Максима Степанова - очільника МОЗ, Владислава Криклія - міністра інфраструктури, та очільника Мінекономіки Ігоря Петрашка.

Читайте також

1