Зеленський розповів, як може змінитися після війни призов до української армії

Війна проти РФ змусила сотні тисяч людей не лише взяти у руки зброю
Головне
Зеленський розповів, як може змінитися після війни призов до української армії
Призовники
23 Червня 2022, 17:26
читать на русском

Президент Володимир Зеленський розповів, як можуть змінитися правила призову в Україні через війну. Імовірно в майбутньому це також торкнеться юнаків, які планують вступати до вишів.

Про це заявив президент під час звернення до студентів Ізраїлю.

За його словами, війна проти РФ змусила сотні тисяч людей не лише взяти у руки зброю, але й навчитися користуватися нею. У рамках безпекових реформ на сьогодні Україна розглядає модель призову, як в Ізраїлі.

Будемо розглядати, обговорювати з громадськістю. Те, що наші люди будуть знати, як воювати, те, що більшість з них це знають, після того, як з'явилась територіальна оборона, велика кількість людей, вже рахується у сотнях тисяч, вони захищали нашу державу спочатку голіруч, а потім вже зі зброєю в руках, говорить про те, що, як раніше, з точки зору захисту нашої держави й армії, а також кількості військових, так вже не буде і підхід буде змінений і для студентства тощо, - заявив Зеленський.

Система освіти Ізраїля відрізняється від української. Більшість майбутніх студентів призиваються в армію або ж проходять альтернативну службу. Середній вік студента-першокурсника в країні становить близько 23 років.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що війну з росією реально завершитися ще до кінця 2022 року. Він також попередив, що РФ може напасти на інші країни Європи.

Читайте також

1