Зеленський скасував посаду першого заступника голови ОП

В структурі Офісу президента відбулася низка змін
Головне
Зеленський скасував посаду першого заступника голови ОП
Офіс президента (Фото з відкритих джерел)
4 Листопада 2020, 18:47
читать на русском

Президент Володимир Зеленський виключив зі структури Офісу президента посади першого заступника глави та помічників, а також змінив назви Директорату з питань регіональної політики та децентралізації й Департаменту з питань державного протоколу та церемоніалу.

Відповідний указ опубліковано на сайті Офісу президента.

Зазначеним документом внесено зміни до указу президента від 20 червня 2019 року "Про питання забезпечення діяльності президента України", який визначає структуру ОП.

Зокрема зі статті 2 виключено абзаци "Перший заступник керівника Офісу президента України", "помічники президента", "Директорат з питань регіональної політики та децентралізації", "Департамент з питань Державного Протоколу та Церемоніалу".

Водночас у структурі ОП  з'явилися Служба державного протоколу та церемоніалу; Служба моніторингу та управління ризиками і Директорат з питань регіональної політики.

Крім того, Зеленський виключив слова "помічника президента" зі статті 3 указу №417, яка передбачала, що "перший помічник президента України, помічник президента України, радники президента України призначаються на посади та звільняються з посад президентом України, який безпосередньо координує їх діяльність".

Відповідні зміни також внесено до Положення про Офіс президента, затвердженого указом від 25 червня 2019 року.

Читайте також

Нагадаємо, що сьогодні, 4 листопада, президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника голови Офісу президента і тут же призначив його радником глави держави.

Антикризовий радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Сергія Трофімова звільнили з посади першого заступника керівника ОПУ за "певні недопрацювання в регіональній модерації".

1