Зеленський сказав, чому може відмовитися від перемовин з росією

Президент відреагував на вбивство росіянами полонених
Головне
Зеленський сказав, чому може відмовитися від перемовин з росією
Президент Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
6 Травня 2022, 19:40
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський назвав причини, чому може відмовитися від будь-яких перемовин з російською стороною.

Під час інтерв'ю Королівському інституту міжнародних відносин глава держави заявив, що вбивство рашистами полонених мирних жителів України та військових може призвести до виходу нашої країни з переговорного процесу.

За його словами, можливе знищення російськими окупантами українських військових і цивільних, які наразі залишаються на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі, може поставити крапку на будь-яких дипломатичних перемовинах з російською стороною.

Якщо вони вб’ють людей, яких зараз гуманітарно можна обміняти, якщо це військові, або відпустити, якщо це цивільні, або допомогти пораненим, незалежно від того, військові це чи цивільні, то з ними немає про що говорити й на дипломатичному рівні, – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці квітня Сполучені Штати Америки зібрали докази, що російські солдати на Сході України вбивали людей, які здавалися у полон окупантам.

Посол США в ООН із питань глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак заявила, що у США "є достовірна інформація про те, що російський підрозділ на околицях Донецька стратив українців, які намагалися здатися, а не взяли їх під варту".

Читайте також