Рашисти вбивали полонених українців на Донбасі - посол США в ООН

Розвідка отримала докази звірств російських солдатів
Рашисти вбивали полонених українців на Донбасі - посол США в ООН
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
28 Квітня 2022, 13:02
читать на русском

Сполучені Штати Америки зібрали докази, що російські солдати на Сході України вбивали людей, які здавалися у полон окупантам.

Як повідомила телекомпанія CNN, посол США в ООН із питань глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак заявила, що у США "є достовірна інформація про те, що російський підрозділ на околицях Донецька стратив українців, які намагалися здатися, а не взяли їх під варту".

Ван Шаак зазначила, що це розцінюється як порушення основного принципу законів війни – заборони на позасудову кару цивільних осіб та комбатантів, які вийшли з ладу через капітуляцію, поранення чи інші форми недієздатності.

Крім того, посол заявила, що Вашингтон має "достовірні повідомлення про страчених громадян зі зв'язаними руками, про тіла зі слідами тортур, а також "жахливі розповіді про сексуальне насильство щодо жінок і дівчаток".

Нагадаємо, що в Україні російські солдати не лише нищать будинки та вбивають мирне населення, а й скоюють статеві злочини проти дітей та жінок, та навіть чоловіків.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова раніше повідомляла, що російські загарбники на окупованих територіях України масово вчиняли насилля стосовно жінок, дітей, чоловіків та навіть пенсіонерів.

Читайте також

1