Зеленський сказав, на що Україна витратить 700 млн доларів від МВФ

Гроші направлять на підтримку фінансової системи й боротьбу з наслідками COVID19
Головне
Зеленський сказав, на що Україна витратить 700 млн доларів від МВФ
Долари, гроші (фото: Pexels)
23 Листопада 2021, 12:00
читать на русском

Президент Володимир Зеленський подякував Міжнародному валютному фонду за надання Україні чергового траншу у розмірі 700 млн доларів.

Про це він написав у своєму Твіттері.

Вдячний раді директорів МВФ за позитивне рішення щодо завершення перегляду програми stand-by, яке передбачає виділення Україні траншу обсягом близько 700 млн дол, - написав він.

За словами президента, ці гроші будуть направлені на підтримку фінансової системи й боротьбу з наслідками коронавірусної пандемії.

Ці кошти ми спрямуємо на підтримку фінансової системи й боротьбу з наслідками COVID19. Програма МВФ буде продовжена, - додав Зеленський.

Нагадаємо, 18-місячний SBA України з доступом до 3,6 мільярда СПЗ (еквівалент 5 мільярдів доларів США) був затверджений 9 червня 2020 року, щоб забезпечити підтримку платіжного балансу та бюджету, щоб допомогти владі розв'язати проблему наслідків коронакризи. У жовтні за підсумками чергової успішної місії МВФ заявив про можливість перерахувати Україні транш на 700 млн доларів.

Спільна програма Stand-by між Україною та МВФ на суму 5 млрд доларів США була затверджена 9 червня 2020 року. Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні.

Читайте також наш матеріалТранш МВФ: чому його досі немає та чи проживе країна без нього?  

Читайте також