Зеленський сказав, у чому різниця між терористами та росією

Президент закликав світ визнати рф спонсором тероризму
Головне
Зеленський сказав, у чому різниця між терористами та росією
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
3 Серпня 2022, 15:37
читать на русском

Президент Володимир Зеленський закликав світ визначити російську федерацію державою-терористом.

Про це він сказав під час звернення до студентів і викладачів вишів Австралії.

Глава держави нагадав: щодня світ шокують нові повідомлення про нові російські злочини. І це не має стати для світу звичним. Бо означатиме, що світ змирився.

Сьогоднішня росія давно втратила обличчя. Це сталося не вчора, не позавчора й не минулого тижня. Це просто вкотре підтвердилося. Вкотре світ побачив, що ховається під маскою нібито миротворця, яку росія намагалася носити довгі роки. Там – інша маска. З прорізом для очей і рота. Маска, яку надягають терористи. І єдина різниця між терористами та росією – перші беруть на себе відповідальність за скоєне, а росія не має мужності зробити це й має нахабство звинувачувати у своїх злочинах інших – окремі країни й цілий світ. І зараз цей світ стоїть перед вибором. Давно назрілим, незручним для когось, неприємним, а для когось – неминучим, - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що будь-яка торгівля, бізнес, інші форми співпраці з росією сьогодні приносять неймовірну вигоду одним, а вірогідну смерть – іншим:

Політична, економічна, енергетична чи будь-яка інша доцільність сьогодні дорівнює життю тисяч людей. Яких убиває російська зброя.

Він закликав міжнародних партнерів та міжнародні інституції визнати росію спонсором тероризму:

Цей час настав. Настав давно. Зворотний відлік світового годинника запущено. А далі тільки два варіанти. Рішучість, а отже – припинення злочинів і звірств росії, або чергові вибухи чергових бомб від цих терористів.

Нагадаємо, Сенат у США ухвалив резолюцію, яка закликає Держдеп визнати росію державою-спонсоркою тероризму через події в Україні, Чечні, Грузії та Сирії.

1