Зеленський став найпопулярнішим українцем у Твіттері

Президент України має 7 мільйонів підписників у соцмережі
Зеленський став найпопулярнішим українцем у Твіттері
Володимир Зеленський Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official/3209
9 Травня 2023, 11:27
читать на русском

Від початку повномасштабного вторгнення РФ кількість підписників на сторінці президента України Володимира Зеленського зросла до 7 мільйонів, що робить його найвпливовішим українцем в Twitter.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО.

До 24 лютого 2022 року глава Української держави в Twitter мав трохи більше ніж 390 тисяч підписників.

Тематично більшість дописів стосується зустрічей Зеленського з міжнародними партнерами та угод з ними про допомогу. У перший місяць вторгнення РФ таких дописів було 88%. Щоденні відеозвернення президента дуже рідко розміщувалися в Twitter.

Президент США Джо Байден став лідером за кількістю згадок на сторінці Зеленського - позначений 132 рази. Президент України також часто згадував у дописах свого французького колегу Емануеля Макрона та президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн.

“Комунікація Зеленського в Twitter зосереджується на дипломатії, а не на внутрішній політиці. По суті завдання стоїть донести світу, що підтримка України не згасає. Тому, наприклад, на сторінці часто згадуються міжнародні партнери, і часто ці згадки є ілюстрацією того, з ким ведеться найбільше перемовин”, – наголосила лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Зеленський значно збільшив кількість дописів іноземними мовами, особливо англійською - більша частина від усіх твітів на сторінці. Окрім української, є дописи написані також  французькою, польською,  та іншими мовами.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що його не цікавить зустріч з президентом країни-агресора Володимир Путіним, бо не розуміє, хто приймає рішення в Росії, а також про те, що після вторгнення кремлівський диктатор для нього – ніхто.

1