Зеленський у Глазго зустрівся з прем'єр-міністрами Греції, Канади та Великої Британії

Президент поінформував лідерів низки країн про ситуацію на Сході України
Важливо
Зеленський у Глазго зустрівся з прем'єр-міністрами Греції, Канади та Великої Британії
Зеленський Володимир Фото: president.gov.ua
2 Листопада 2021, 10:13
читать на русском

Під час конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом, прем'єром Канади Джастіном Трюдо та очільником уряду Великої Британії Борисом Джонсоном.

Як повідомляє пресслужба глави держави, під час зустрічі з Міцотакісом сторони обговорили питання двосторонньої співпраці та взаємодії в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Зеленський наголосив на важливості визнання європейської перспективи України для успіху процесу трансформації у нашій країні. Висловлено сподівання, що Греція буде серед тих держав, які підтримають європейську перспективу України.

Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом Фото: president.gov.ua

Він також поінформував Міцотакіса про безпекову ситуацію на Донбасі та стан переговорів у межах Нормандського й Мінського форматів.

Також президент Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Він "відзначив незмінну підтримку Канадою суверенітету й територіальної цілісності України та проінформував про поточну безпекову ситуацію на Донбасі й перебіг переговорів для досягнення миру".

Зустріч Зеленського з Трюдо Фото: president.gov.ua

Сторони також обговорили загрозу, яку становить проєкт "Північний потік – 2" для енергетичної безпеки Європи, енергетичну кризу та заходи для боротьби з нею, - йдеться у повідомленні.

Також ішлося про спрощення поїздок до Канади для громадян України.

Завершив день відкриття COP26 у Глазго президент спілкуванням з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та високопосадовцями низки країн.

За інформацією пресслужби Зеленського, глави держав та очільники урядів говорили як про важливі аспекти двосторонньої співпраці між країнами, так і про глобальні та регіональні виклики, пов'язані з кліматичними змінами, пандемією COVID-19, енергетичною кризою та безпековою ситуацією у Європі, зокрема на сході України, та світі.

Зокрема, під час розмови з Джонсоном були порушені важливі питання двосторонньої взаємодії, військово-оборонного співробітництва, європейського та світового порядку денного.

Також Володимир Зеленський поспілкувався з прем'єр-міністрами Ізраїлю Нафталі Беннетом, Швеції Стефаном Льовеном, Грузії Іраклі Гарібашвілі, Люксембургу Ксав'є Бетелем, канцлером Австрії Александром Шалленбергом та Президентом Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало.

Нагадаємо, 1 листопада президент Зеленський відбув до Великої Британії для участі у Конференції ООН з питань зміни клімату COP26. Під час візити до Глазго президент провів зустріч з Ангелою Меркель та з еміром держави Катар Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Читайте також

1