Зеленський утворив ВЦА в Слов`янську

ВЦА розташовуватиметься на території Краматорського району Донецької області
Зеленський утворив ВЦА в Слов`янську
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
26 Травня 2021, 14:11
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №210/2021 "Про утворення військово-цивільної адміністрації" в Донецькій області.

Відповідний указ оприлюднено на сайті президента.

На виконання Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" постановляю утворити Слов’янську міську військово-цивільну адміністрацію Краматорського району Донецької області, - зазначено в документі.

Президент доручив командувачу об’єднаних сил, голові Донецької обласної державної адміністрації здійснити відповідно до Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" заходи, пов’язані з утворенням військово-цивільної адміністрації.

Нагадаємо, 14 квітня мер Слов'янська Вадим Лях написав листа до глави Донецької обласної військово-цивільної адміністрації й ОДА Павла Кириленка з проханням тимчасово ввести в місті військово-цивільну адміністрацію. У листі до Кириленка Лях заявив, що низка депутатів міської ради саботують роботу ради. Йшлося про представників фракцій "Наш край", "Партія миру та розвитку" та "Опозиційна платформа — За життя".

Читайте також

Довідка: За законом, ВЦА створюються, щоб забезпечити життєдіяльність територіальних громад та розібратися з проблемами на місцях, якщо функціонування органів місцевої влади забезпечити неможливо.

Указ щодо утворення військово-цивільних адміністрацій в Луганській та Донецькій областях, а також в окремих районах та населених пунктах цих областей видав президент України наприкінці 2015 року.

1