Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо оборонного замовлення на три роки

Уряд має забезпечити фінансування оборонного замовлення на поточний рік у повному обсязі
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо оборонного замовлення на три роки
Засідання РНБО (фото: president.gov.ua)
31 Березня 2021, 13:10
читать на русском

Президент Володимир Зеленський  увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким схвалено основні показники оборонного замовлення на 2021-2023 роки.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО від 11 березня 2021 року "Про основні показники державного оборонного замовлення на 2021 рік та 2022, 2023 роки" для задоволення потреб із забезпечення національної безпеки і оборони.

Так, уряд має забезпечити доопрацювання основних показників держоборонзамовлення з урахуванням результатів їхнього обговорення та затвердити їх у двотижневий строк.

Кабінет міністрів має забезпечити фінансування оборонного замовлення на поточний рік у повному обсязі, не допускаючи зменшення видатків державного бюджету, та пріоритетних проєктів, зокрема з розвитку ракетного озброєння, яке має здійснюватися виключно коштом загального фонду держбюджету.

Читайте також

У тримісячний строк після затвердження умов надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань суб'єктів господарювання – резидентів України за кредитами (позиками) уряд, зокрема, має забезпечити укладення державними замовниками держконтрактів з оборонного замовлення.

Крім того, у рішенні зазначається, що уряд має забезпечити розробку та схвалення проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 рік з урахуванням пропозицій РНБО щодо статей, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав указ № 130/2021 "Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти".

Закон має сприяти модернізації системи професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до потреб ринку праці, міжнародних стандартів і практик для забезпечення реалізації права громадян на якісну та доступну професійну (професійно-технічну) освіту.

1