Зеленський відкрив Конференцію послів України в Гуті (відео)

Аналогічні конференції відтепер в Україні будуть проводитися щороку
Головне
Зеленський відкрив Конференцію послів України в Гуті (відео)
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
21 Грудня 2021, 13:13
читать на русском

У Гуті Івано-Франківської області відкрилася Конференція послів України. Участь у церемонії взяли президент Володимир Зеленський, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, українські посли в усіх країнах.

Церемонію відкриття транслював на своїй сторінці Офіс президента у Фейсбуці.

Президент під час вітального слова зазначив, що розмова буде "сімейною" і предметною, не сухим звітом, а діалогом. Він заявив, що нині світ живе в новій реальності, коли зміни відбуваються щодня.

У цих умовах ми маємо змінити стиль і філософію нашої зовнішньої політики. Я хотів би зупинитись на чотирьох пріоритетних речах, – зазначив президент.

Перша річ – швидкість. Зеленський зазначив, що Україна не може прийняти тезу про "ЄС через 30 років", а "НАТО – через 50".

Ми прагнемо якомога скоріше розблокувати процес мирного врегулювання на Донбасі, повернути Крим, досягнути членства в Євросоюзі в найближчі роки і отримати дуже чітку часову перспективу від НАТО. Дуже конкретну. І хочемо її отримати у 2022 році, – зазначив він.

Для цього Україні потрібна друга річ – креативність. Він нагадав, що не потрібно шукати, поки хтось розв'яже наші проблеми за нас, а варто шукати нові механізми і формати, як Кримська платформа і декларації про підтримку вступу України і ЄС, яку підписали поки 7 країн.

Третій пріоритет – амбітність. Президент вважає, що потрібно позбутися песимістичного мислення і комплексу країни третього світу. Четвертий – результат.

Він вимірюється конкретними обсягами підтримки, проєктами, інвестиціями. Конкретика. Менше політики, більше економіки, – додав Зеленський.

Нагадаємо, вчора, 20 грудня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою і президентом Литви Гітанасом Науседою. Вона теж відбулася в державній резиденції "Синьогора" в Гуті на Івано-Франківщині.

1