Зеленський відповів на критику політиків за свої "п'ять питань"

Президент вважає: політики бояться того, що їхня думка більше нікому не буде цікавою
Зеленський відповів на критику політиків за свої "п'ять питань"
Володимир Зеленський (фото: Парламент UA)
16 Жовтня 2020, 10:31
читать на русском

Президент України прокоментував критичні висловлювання з боку окремих політичних діячів щодо ініційованого ним його всеукраїнського опитування.

Під час оголошення трьох фінальних запитань до всеукраїнського опитування Зеленський заявив, звертаючись до укранців:

До речі, ти помітив, як всі політики критикують ідею опитування, як вони бояться твоєї думки? Переконують, що українці – якісь дурні, неосвічені, і не дай Боже у них щось питати. Вони дуже бояться. Їх перестануть запрошувати на ток-шоу, спонсорувати їхні партії. Їхня думка більше нікому не буде цікавою, бо все будуть вирішувати громадяни України.

Читайте також

У своєму відеозверненні Зеленський заявив, що готовий розмовляти з громадянами про те, що їх турбує, якомога частіше.

Володимир Зеленський назвав три наступні питання загальнонаціонального опитування

Президент Володимир Зеленський назвав три наступних питання загальнонаціонального опитування:Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300? Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих? Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності? Відповісти на них громадяни зможуть 25 жовтня на своїх виборчих дільницях. Також Глава держави закликав залишати в коментарях на офіційних сторінках питання, які варто включити до наступних опитувань.

Gepostet von Офіс Президента України am Donnerstag, 15. Oktober 2020

Не всі з п'яти питань подобаються? ОК. Знаходь це відео на офіційних сторінках та пиши в коментарях, про що ще ти хотів би висловитись як громадянин України. Легалізація зброї, подвійне громадянство, тривалість навчання в школі, єврономери, парламентська республіка? Пиши, які запитання варто включити до наступних опитувань, - заявив Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Сьогодні став відомий остаточний список "п'яти питань Зеленського":

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?