Питання Зеленського: став відомий остаточний список

Стали відомі останні три питання загальнонаціонального опитування президента
Головне
Питання Зеленського: став відомий остаточний список
Президент України Володимир Зеленський (фото: Офіс Президента)
16 Жовтня 2020, 09:50
читать на русском

Президент Володимир Зеленський назвав три наступних питання загальнонаціонального опитування.

Володимир Зеленський назвав три наступні питання загальнонаціонального опитування

Президент Володимир Зеленський назвав три наступних питання загальнонаціонального опитування:Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300? Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих? Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності? Відповісти на них громадяни зможуть 25 жовтня на своїх виборчих дільницях. Також Глава держави закликав залишати в коментарях на офіційних сторінках питання, які варто включити до наступних опитувань.

Gepostet von Офіс Президента України am Donnerstag, 15. Oktober 2020

Відтак, список "п'яти питань Зеленського" виглядає таким чином:

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Своєю чергою, у Центральній виборчій комісії запевнили, що не долучатимуться до проведення опитування, яке президент України Володимир Зеленський анонсував на день виборів - 25 жовтня.

Крім того, співкоординаторка всеукраїнської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська вважає, що опитування на дільницях може бути розцінено, як втручання у вибори, а також немає законних підстав для організації опитування в приміщенні для голосування.

1