Зеленський відвідає Грузію для започаткування "Асоційованого тріо"

Президент візьме участь у роботі Батумської міжнародної конференції
Зеленський відвідає Грузію для започаткування "Асоційованого тріо"
Володимир Зеленський Фото Офіс президента
19 Липня 2021, 10:01
читать на русском

Сьогодні, 19 липня, президент Володимир Зеленський здійснить робочий візит до Грузії з метою започаткування діяльності формату "Асоційованого тріо" України, Грузії та Молдови на рівні глав держав.

Як повідомляє пресслужба глави держави, лідери трьох країн підпишуть декларацію саміту "Асоційованого тріо" та проведуть спільну зустріч з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

У межах візиту Зеленський також візьме участь у роботі Батумської міжнародної конференції разом з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, президентом Республіки Молдова Майєю Санду та президентом Європейської ради.

Довідково: Асоційоване тріо — тристоронній формат для посиленої співпраці, координації та діалогу між міністерствами закордонних справ Грузії, Молдови й України, трьох асоційованих партнерів ЄУ, а також з Європейською Унією з питань, що становлять спільний інтерес, пов'язаних з європейською інтеграцією держав.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час спільної з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою пресконференції в Києві наголосив, що вступ України до ЄС є не "фантастичною мрією", а стратегічною метою, яку українська влада прагне якомога швидше втілити.

Читайте також

1