Зеленський вимагає від уряду детального плану вакцинації по кожній області

Головне
Шмигаль та Степанов виправдовувалися перед президентом через затримку із вакцинацією
Головне
25 Січня, 16:33

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів якнайшвидше представити детальну програму вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Про це глава держави сказав на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції, повідомляє його пресслужба.

Зеленський наголосив, що програма вакцинації в Україні має містити детальний план кожної області.

Треба визначити кількість вакцин, чіткі терміни вакцинації, перелік категорій населення, які мають вакцинуватися в першу чергу. Також має бути налагоджена система менеджменту та логістики вакцини, зокрема створені електронні системи запису, фіксації, місць щеплень, та розподіл постачі, – зазначив він (досьє Володимира Зеленського).

Читайте також

Президент закликав уряд проаналізувати ситуацію з тими, хто вже перехворів на COVID-19, щоб визначити, коли цю категорію людей потрібно вакцинувати.

Під час наради міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє Степанова) повідомив, що переговори щодо закупівлі вакцини перебувають на завершальній стадії і українська сторона позитивно оцінює результати перемовин.

Очікується, що вакцинація в Україні може розпочатися з лютого. За словами міністра охорони здоров’я, на першому етапі її проводитимуть мобільні бригади.

Нагадаємо, соціологічне опитування показало, що 79% українців підтримують ідею масового тестування населення та обов’язкову ізоляцію виявлених хворих як засіб боротьби із коронавірусом, інші 17% респондентів - дотримуються протилежної думки.

Значна частина українців, а саме 40% дорослого населення країни, не готові вакцинуватися від коронавірусу навіть безкоштовно.

Зазначається, що 55% українців готові особисто провакцинуватися від COVID-19, якщо вакцина буде безкоштовною. Утім, 40% не готові зробити щеплення навіть безкоштовно.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліВакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає