Зеленський вшанував пам'ять загиблих захисників України в Іловайській трагедії

Він поклав квіти до Стіни пам’яті полеглих
Головне
Зеленський вшанував пам'ять загиблих захисників України в Іловайській трагедії
Володимир Зеленський вшанував пам’ять полеглих фото: ОП
29 Серпня 2021, 13:34
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Він поклав квіти до Стіни пам’яті полеглих за нашу державу, розташованої на вул. Трьохсвятительській у Києві, передає ОП.

У церемонії вшанування пам’яті загиблих захисників також взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, - йдеться у повідомленні.

Довідково. День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, започатковано у 2019 році указом Президента Володимира Зеленського № 621/2019.

Це рішення ухвалено з метою гідного вшанування пам'яті всіх військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Нагадаємо, що у серпні 2014-го українські військові кілька разів спробували штурмом узяти місто Іловайськ, яке на той час захопили бойовики. Після того, як їм вдалося взяти частину міста під контроль, туди зайшли регулярні війська РФ, внаслідок чого українські військові потрапили в оточення.

Попри домовленості, 29 серпня, під час виходу з оточення за попередньо погодженим гуманітарним коридором, українські військові потрапили під обстріл. За даними Офісу генпрокурора, загинули 366 українських військових, 429 — дістали поранення, 300 — потрапили у полон. Прокуратура назвала єдиною причиною трагедії пряме вторгнення армії РФ.

Читайте також

1