Зеленський, Яник і Вакула: як українці цьогоріч називали дітей

Відомство надало дані з січня по листопад
Зеленський, Яник і Вакула: як українці цьогоріч називали дітей
Дитина (фото: Pexels)
24 Грудня 2020, 20:17
читать на русском

У Міністерстві юстиції повідомили, які імена найчастіше обирали українці для своїх дітей 2020 року.

Про це повідомило Міністерство юстиції на запит сайту "Сьогодні".

Заступниця міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Онищук повідомила, що за статистикою дівчаток найчастіше називають такими іменами, як Анна, Анастасія, Антоніна, Богдана, Валерія, Вікторія. Своєю чергою серед звичайних чоловічих імен найпоширеніші такі як Артем, Андрій, Богдан, Владислав, Володимир, Данило, Дмитро.

Все ж були й незвичні для більшості українців імена, зокрема дітей називали іменами відомих людей та казкових героїв.

Дівчаток називали такими незвичними іменами: Луна, Імперія, Золушка, Хрусталіна, Квітка, Шанель, Нева. Що ж до імен для хлопчиків, то й тут деякі батьки постаралися. Так, у Закарпатській області новонародженого назвали Зеленський. Також підбирали не менш рідкісні імені, зокрема Яник, Вакула, Лимон, Київ, Князь, Принц, Парижан.

Читайте також

У відомстві повідомили, що особливих обмежень у привласненні імені в Україні немає, однак потрібно дотримуватись певних правил. Так, ім'я дитині обирається за згодою батьків. У тому випадку, коли жінка незаміжня, в разі відсутності добровільного визнання батьківська, ім'я обирає матір дитини.

Дитину можна дати не більше двох імен.

Нагадаємо, міністерство цифрової трансформації обіцяє до кінця року зробити доступним по всій Україні онлайн-сервіс єМалятко.

Згідно з повідомленням, комплексна послуга єМалятко буде доступною онлайн на порталі "Дія" по всій Україні вже до кінця 2020 року. Сервіс дозволить батьками отримати всі необхідні послуги для новонародженої дитини онлайн за 20 хвилин замість візитів до 11 державних установ та збору 37 документів.

1