Зеленський з Меркель обговорили ситуацію на Донбасі

Представники двох держав провели телефонну розмову
Зеленський з Меркель обговорили ситуацію на Донбасі
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
15 Січня 2021, 17:14
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів про телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Вони обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це український лідер написав у Twitter.

Радий поспілкуватися з Ангелою Меркель. Бажаю міцного здоров’я кожному громадянину Німеччини в часи пандемії COVID-19, - написав президент.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) зазначив, що Німеччина завжди залишається для України надійним другом і партнером.

Продовжуємо координувати наші зусилля задля встановлення миру на Донбасі, - додав він.

Читайте також

Нагадаємо, що 12 січня до України прибула нова президентка Республіки Молдова Майя Санду. Це її перший закордонний візит як очільниці держави.

На площі перед Маріїнським палацом рота почесної варти відрапортувала Санду. Пролунали гімни України та Молдови, після чого глави держав здійснили обхід воїнів почесної варти. Санду привіталася словами: "Слава Україні!".

Окрім цього вона разом з Володимиром Зеленським домовились створити президентську раду для координації відносин між країнами і розв'язання питань двостороннього порядку денного.

Президент Молдови Майя Санду хоче на дипломатичному рівні створити "коло довіри" Румунія-Молдова-Україна, оскільки вдалось відновити стосунки із цими країнами.