Зеленський закликав лідерів G7 закінчити війну до кінця року

Війна ризикує вирувати далі
Головне
Зеленський закликав лідерів G7 закінчити війну до кінця року
Володимир Зеленський / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
27 Червня 2022, 15:41
читать на русском

Президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів G7 зробити все можливе, щоб припинити війну росії проти України до кінця 2022 року.

Про це глава держави сказав під час відеозвернення до саміту лідерів G7 в замку Ельмау.

Як пише Reuters, два дипломати ЄС сказали, що Зеленський у зверненні до лідерів країн "Великої сімки" сказав, що хоче припинити війну до кінця цього року, до настання зими.

Президент вважає, що війна ризикує вирувати далі. Він закликав лідерів G7 докласти максимум зусиль, щоб закінчити війну до кінця року, в тому числі шляхом посилення санкцій проти Росії, повідомило джерело.

Україна відчуває підтримку держав "Великої сімки". Дякую за оборонну та фінансову допомогу нашій країні в боротьбі з російським вторгненням. Для нас важлива й послідовна позиція країн G7 стосовно санкцій. Вони мають і надалі посилюватися, зокрема шляхом обмеження ціни на нафту, яку експортує агресор, - зазначив Зеленський.

Зеленський на зустрічі G7 назвав "5 конкретних кроків" для України та Європи, які можуть бути корисними для України, для всієї Європи і, що важливо, для зменшення колосальних витрат усіх країн через цю російську війну:

  1. Дієві гарантії безпеки для нашої держави.
  2. Сучасна протиракетна оборона для України й постачання достатнього обсягу зброї.
  3. Відновлення аграрного експорту з нашої країни.
  4. Визнання Росії державою – спонсором тероризму, радикальне обмеження її нафтових доходів і конфіскація всіх заморожених та арештованих російських активів.
  5. Післявоєнна відбудова України, яка стане найбільшим економічним проєктом нашого часу.
  6. Діяти негайно й за спільним планом глобальних лідерів – це те, що справді необхідно для відновлення миру й стабільності і України, і всієї Європи.

Зауважимо, що 26 червня у Німеччині відбувається саміт G7. На зустріч у замку Ельмау в баварських Альпах прибули лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії.

Перед самітом прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон застеріг від послаблення підтримки України. Він наголосив, що країна зараз захищає не лише власну свободу.

Читайте також

1