Зеленський заявив, що Україна потребує допомоги США для звільнення своїх територій

Україні не вдасться повернути свою землю без американської допомоги
Зеленський заявив, що Україна потребує допомоги США для звільнення своїх територій
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
12 Вересня 2022, 19:59
читать на русском

Україні не вдасться звільнити свої території, які окупували росіяни, без допомоги США. Адже ця країна є лідером з обсягів підтримки України.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю Фаріду Закарії для СNN.

Вони (Сполучені Штати Америки - ред.) лідери щодо обсягів підтримки України. Без них нам повернути свою землю не вдасться. Я це розумію, - сказав він.

Зеленський зазначив, що чує меседжі про те, що представники Республіканської партії можуть менше підтримувати Україну, ніж демократи. Проте він хоче вірити, що двопартійна підтримка все ж залишиться.

8 листопада у США відбудуться проміжні вибори, на яких буде повністю переобрана нижня палата Конгресу (Палата представників) та третина членів Сенату. Ймовірно, що після виборів контроль над Палатою представників перейде від демократів до республіканців.

Для нас це дуже важливо. Ми воюємо. Ми не можемо дати можливості світу послабити підтримку України, тому що Росія може тоді виграти цю боротьбу і це буде трагедія XXI сторіччя, - зазнасив Зеленський.

Президент підсумував, що за наявності сигналів про послаблення допомоги Україні або щодо підтримки Росії в деяких напрямках, влада України комунікуватиме зі Штатами.

Нагадаємо, що США оголосили про стратегію довготривалої збройної підтримки в розмірі 675 мільйонів доларів.

Читайте також

1