Зеленський знову нагадав Байденові про натівські устремління України

Президенти США та України втретє за рік поспілкувалися телефоном
Головне
Зеленський знову нагадав Байденові про натівські устремління України
Зеленський з телефоном Фото: president.gov.ua
14 Лютого 2022, 06:31
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів третю з початку року телефонну розмову з президентом США Джозефом Байденом.

У пресслужбі Зеленського повідомили, що президенти обговорили безпекову ситуацію навколо нашої держави.

Український президент "відзначив важливість зусиль Сполучених Штатів у консолідації міжнародної підтримки України" та "високо оцінив активну взаємодію зі США у сфері безпеки й оборони, яка сприяє посиленню спроможностей Збройних Сил України".

Поки ми не є членом НАТО. Тому лише сильна українська армія є запорукою безпеки нашої держави, – сказав він.

Зазначається, що президенти обговорили санкції у разі ескалації агресії Росією.

Зеленський наголосив, що українська сторона розуміє всі поточні ризики, готова до будь-якого розвитку ситуації:

Зупинимо будь-яку ескалацію в бік України. Столиця України, Київ, інші міста нашої держави – Харків і Львів, Дніпро й Одеса – у безпеці та під надійним захистом.

В ОП повідомляють, що співрозмовники підтвердили єдність позицій щодо важливості продовження політико-дипломатичних зусиль з метою розблокування мирного процесу та відновлення стабільності. Президент України окремо наголосив, що наша держава виступає виключно за мирне врегулювання конфлікту. Було приділено увагу крокам, що здійснюються для деескалації та досягнення миру в межах усіх наявних переговорних форматів.

Зеленський подякував Джозефу Байдену за підтримку й запросив його відвідати Україну з візитом:

Переконаний, що ваш приїзд до Києва найближчими днями, що є вирішальними для стабілізації ситуації, буде потужним сигналом та сприятиме деескалації.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський вважає "малоймовірною" нову загрозу широкомасштабного вторгнення російських військ до України.

Минулоріч президент розповів про те, чого очікує від президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Він заявив, що Байден міг би сприяти вступу України до НАТО.

Читайте також