Зеленський звернувся до Франції: перестаньте спонсорувати військову машину Росії

Президент закликав французькі компанії вийти з російського ринку
Головне
Зеленський звернувся до Франції: перестаньте спонсорувати військову машину Росії
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
23 Березня 2022, 18:35
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський 23 березня виступив перед французькими депутатами та чиновниками та подякував Франції за допомогу.

На спільному зібранні Сенату, Національних зборів Французької Республіки та Ради міста Парижа глава держави виступив у режимі онлайн:

На початку виступу Зеленський розповів про усі жахіття війни, з якою Росія прийшла в Україну.

Він нагадав, що російська агресія непередбачувана і незрозуміла, тому жодна країна у світі у небезпеці.

Є сенс у тому, щоб діяти разом. Щоб тиснути разом. Щоб спонукати Росію шукати мир, - зазначив президент (досьє Зеленського).

Він подякував Франції та її президентові за допомогу від себе та від українського народу, однак наголосив, що республіка може зробити більше, аби допомогти зупинити Росію:

Тому ми очікуємо від вас, очікуємо від Франції, від вашого лідерства, що ви зможете зробити так, щоб Росія шукала мир. Щоб закінчила цю війну проти свободи. Проти рівності. Проти братерства. Проти всього, що зробило Європу єдиною. І сповненою вільним різноманітним життям. Ми очікуємо від Франції, від вашого лідерства, що буде відновлена територіальна цілісність України. І разом нам це до снаги. Якщо серед присутніх є ті, хто сумнівається, то ваш народ уже впевнений. Як і інші народи Європи.

Зеленський наголосив, що Україна потребує більшої допомоги та більшої підтримки.

Щоб свобода не програла, вона має бути добре озброєною. Танки й протитанкова зброя, авіація та протиповітряна оборона. Ми потребуємо всього цього, ви можете нам допомогти, я знаю. Можете. Щоб свобода не програла, світ повинен підтримувати її санкціями проти агресора. Кожного тижня – новий санкційний пакет, - сказав він.

Також президент України закликав французькі компанії піти з російського ринку:

Вони повинні перестати бути спонсорами для військової машини Росії, спонсорами вбивств дітей і жінок, спонсорами зґвалтувань, грабунків, мародерства з боку російської армії. Всі компанії повинні запамʼятати раз і назавжди, що цінності вартують більше, ніж прибуток. Ще й прибуток на крові. І ми з вами повинні вже думати про майбутнє. Про те, як ми будемо жити після цієї війни.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні. Міноборони росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідають дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також