Зеленський звільнив голову Херсонської ОДА та призначив нового очільника області

Новим керівником Херсонщини став виходець із Запорізької області
Головне
Зеленський звільнив голову Херсонської ОДА та призначив нового очільника області
Кирило Тимошенко та Геннадій Лагута (праворуч) Фото: president.gov.ua
27 Жовтня 2021, 13:48
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Козиря з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації та вже призначив йому заміну.

Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави.

Зазначено, що Козиря звільнили за поданою ним заявою.

Іншим своїм указом Зеленський призначив на місце Козиря Геннадія Лагуту.

В Офісі президента зазначають, що нового керівника області вже представлено громаді.

Представив новопризначеного голову ОДА громаді області заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, який перебуває на Херсонщині з робочою поїздкою.

Він зазначив, що кадрова зміна пов’язана з тим, що попередній голова Херсонської ОДА Сергій Козир балотується в народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі.

Ми виходили з того, що нам потрібен очільник області саме з цього регіону, який розуміється на Херсонщині. Ми вже кілька місяців придивлялися до пана Лагути, оскільки він був і заступником голови обласної ради. Головне, що область не втратила керованість та інституціональну пам’ять, – пояснив він.

Геннадій Лагута повідомив, що приїхав на Херсонщину 25 років тому й "залишився назавжди".

Херсонщина назавжди в моєму серці. Тут народились і живуть мої діти, народився мій онук... Як новий очільник області я працюватиму для людей і зроблю все, щоб наша область була комфортною для життя, – сказав він.

Довідково: Геннадій Лагута народився 1974 року в Бердянську Запорізької області. У 1996-му закінчив Бердянський державний педагогічний інститут, де здобув фах учителя трудового навчання та фізики, а у 2016 році – Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю "юрист". Працював на різних посадах у комерційних і державних установах. У грудні 2020-го був обраний заступником голови Херсонської обласної ради.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що на довиборах 184-м округом від партії "Слуга народу" балотуватиметься голова Херсонської обласної держадміністрації Сергій Козир.

Читайте також