Зеленського просять заборонити видавати повістки в громадських місцях

Відповідна петиція набрала понад 25 тисяч голосів
Важливо
Зеленського просять заборонити видавати повістки в громадських місцях
ЗСУ, Збройні сили України, українські військові / Фото: president.gov.ua

На сайті президента з'явилася петиція, згідно з якою просять розглянути можливість заборонити на законодавчому рівні видавати повістки в громадських місцях.

Про це йшлося на сайті президента.

Пане президенте, прошу розглянути можливість заборонити на законодавчому рівні видавати повістки на блокпостах, АЗС, вулиці, тощо. Згідно закону про мобілізацію черговість мобілізації повинен був вказати президент в указі про мобілізацію, але там просто вказано розробити її Генштабу ЗСУ, який, в свою чергу, засекретив цю інформацію. Тобто до кінцевих громадян інформація про черговість недоступна й немає ніяких юридичних підстав для захисту від неправомірної мобілізації, - написав автор петиції.

Він зазначив, що через повістки, які роздавали в громадських місцях людям без бойового досвіду, не можуть вступити в лави ЗСУ бажаючі люди.

Таким чином автор петиції просить набирати резерв з бажаючих людей та заборонити видачу повісток у місцях, окрім військкоматів, або оприлюднити й оновлювати стан хвиль мобілізації.

Відповідна петиція вже набрала понад 25 тисяч голосові, тому президент України Володимир Зеленський повинен її розглянути.

Нагадаємо, в Черкасах правоохоронці у посиленому режимі патрулюють місто щодо дотримання правил воєнного стану, в тому числі - комендантської години. За добу порушникам було вручено 34 повістки.

Читайте також

1