Зеленського тримають у "теплій ванні" щодо ситуації на фронті - The Economist

Також поширюються теорії змови про те, що "політики в Києві чи Вашингтоні, можливо, продають Харків напередодні потворної мирної угоди"
Головне
Зеленського тримають у "теплій ванні" щодо ситуації на фронті - The Economist
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента
21 Травня 2024, 12:40
читать на русском

Президента України Володимира Зеленського тримають у так званій "теплій ванні", в якій генерали не надають йому всієї інформації про ситуацію на фронті.

Про це пише The Economist із посиланням на власні джерела.

"Багато українських солдатів у Харкові були розлючені тим, що Росія змогла так швидко просунутися вперед. Деякі з них критикують затримку західної допомоги, яка, на їхню думку, сприяла російській агресії та послабила оборону України. Інші підозрюють, що некомпетентність, або навіть зрада зіграли більш значну роль", - пише видання.

Як зазначає The Economist, також поширюються теорії змови про те, що "політики в Києві чи Вашингтоні, можливо, продають Харків напередодні потворної мирної угоди".

Вказано, що, на думку українських військових, глава держави не повинен ставати схожим на російського диктатора Володимира Путіна в контексті необізнаності з реальною ситуацією на фронті.

"Президента Зеленського тримають у "теплій ванні"… Ми вважаємо, що президент повинен орієнтуватися на ситуацію на місцях, а не наслідувати Путіна - людину, життя якої обертається навколо паперів, що приносять його помічники", - заявив офіцер сил спецпризначення Денис Ярославський.

Співрозмовники The Economist повідомляють, що Зеленський вже відчуває приховування частини інформації з боку підлеглих. Джерело в українському уряді додало, що за це він кричить на своїх генералів.

Раніше одне із західних видань опублікувало оцінки ситуації на фронті від Буданова. За його словами, українські війська зможуть зміцнити свої позиції та стабілізувати фронт у Харківській області протягом наступних кількох днів. Але Росія розпочне новий наступ далі на північ від Харкова, у Сумській області.

Читайте також

1