Зеленського у США чекає зустріч з членами американського Конгресу

Конгресмени планують вплинути на хід переговорів із Джо Байденом
Головне
Зеленського у США чекає зустріч з членами американського Конгресу
Володимир Зеленський (фото: офіс президента)
15 Серпня 2021, 17:07
читать на русском

Під час візиту до США Володимира Зеленського чекає зустріч із конгресменами, які хочуть вплинути на хід його переговорів із президентом Америки Джо Байденом.

Про це в етері "Україна24" заявив керівник окружного відділення Республіканської партії по 45 округу Асамблеї штату Нью-Йорк Борис Пінкус.

Відтоді, як Байден домовився з Меркель, що він знімає санкції з тих корпорацій, які підтримують "Північний потік-2", він опинився під колосальним тиском політичної еліти Америки, причому як демократів, так і республіканців. І чим ближче візит Зеленського до Вашингтона, тим більший тиск на нього чиниться, - зазначив Пінкус.

Політик каже, що "американська громадськість настільки активна в підтримці України, що ви собі не уявляєте".

За його словами, хоча більшість конгресменів сьогодні у відпустках, але багато хто з них готові зустрітися з Зеленським, "де б це не було, і висловити підтримку".

Це неодмінно позначиться на переговорах Зеленського з Байденом. Особливо буде робитися акцент на економічній і військовій допомозі. Це питання про непорушність кордонів України з поверненням Криму і відновленням Донбасу не підлягає обговоренню. Це звучить скрізь. Знизу доверху, Америка буде дотримуватися цього. Особливо приємно, що хайтек-компанії, Кремнієва долина, готові вкласти максимально, щоб зрушити Україну з мертвої точки, - підкреслив він.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

Читайте також

1