Єрмак з Кулебою полетіли до США готувати візит Зеленського

Голова МЗС повідомив, на які теми поспілкуються президенти США та України
Важливо
Єрмак з Кулебою полетіли до США готувати візит Зеленського
Прапори України та США. Фото: Atlantic Council
4 Серпня 2021, 10:02
читать на русском

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прибули до Сполучених Штатів Америки для підготовки візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтону.

Про це повідомив керівник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба.

Сьогодні ми з Андрієм Єрмаком у Вашингтоні для підготовки першого офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона на запрошення президента США Джозефа Байдена, який відбудеться вже 30 серпня, - написав міністр у Фейсбуці.

Також Кулеба повідомив, що у США заплановані зустрічі з радником президента США з національної безпеки Джейкобом Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками.

Він зауважив, що наразі президент України є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення президента Байдена.

Кулеба спростував заяву очільника фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давида Арахамії, що Зеленський та Байден розмовлятимуть "на підвищених тонах".

У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде жодних "підвищених тонів" або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над розв'язанням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору, - каже міністр.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

16 липня, коментуючи візит Зеленського до США прессекретар глави держави Сергій Никифоров зазначив, що нині всі узгодження перебувають на фінальній стадії і найближчим часом будуть озвучені дата й програма.

21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

Читайте також

1