Зеленський збирається розмовляти з Байденом на підвищених тонах - Арахамія

Президент незадоволений домовленістю Німеччини та США щодо "Північного потоку-2"
Головне
Зеленський збирається розмовляти з Байденом на підвищених тонах - Арахамія
Джо Байден. Фото: УНІАН
29 Липня 2021, 12:01
читать на русском

Частина непублічної майбутньої зустрічі президентів України Володимира Зеленського та Америки Джо Байдена відбуватиметься "на підвищених тонах".

Про це заявив очільник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія в етері телеканалу "Україна24".

На його думку, це станеться через те, що США та Німеччина узгодили завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Я очікую, враховуючи градус, що як мінімум непублічна зустріч Зеленського з Байденом буде на підвищених тонах. США сьогодні багато в чому недооцінюють, а може вдають, що недооцінюють, удар, який вони завдають таким вчинком. Дипломатичною мовою кажуть, що "ми глибоко стривожені" тощо, а недипломатичною люди кажуть, як є, - сказав депутат (досьє Арахамії).


Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

16 липня, коментуючи візит Зеленського до США прессекретар глави держави Сергій Никифоров зазначив, що нині всі узгодження перебувають на фінальній стадії і найближчим часом будуть озвучені дата й програма.

21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

Читайте також