Зерновий коридор: до Італії відпливло судно з порту "Південний"

Усі порти Одеської області вдалося задіяти для експорту агропродукції
Головне
Зерновий коридор: до Італії відпливло судно з порту "Південний"
Завантаження судна в порту Фото: https://www.facebook.com/oleksandr.kubrakov
8 Серпня 2022, 10:02
читать на русском

У понеділок, 8 серпня, вперше за час війни з порту "Південний" вдалося відправити корабель з українським зерном.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

У ході реалізації "зернової ініціативи" сьогодні вранці з порту "Південний" вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством – балкер SACURA прямує до Італії. Судно об’єдналося в караван із балкером ARIZONA, яке відправилось з порту "Чорноморськ" в Нідерланди. На борту обох суден 60 тис. тонн агропродукції, - розповіли у відомстві.

"Південний" - це найбільший український порт. Відсьогодні усі порти Одеської області задіяні для експорту агропродукції.

Наразі наша ціль – нарощування перевалки в портах. Протягом 2-х тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу.
Працюємо з гарантами домовленостей, щоб «зерновий коридор» працював безперебійно і були дотримані усі безпекові вимоги до судноплавства, – прокоментував подію міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний". 1 серпня перше судно з зерном вийшло з порту в Одесі.

У рамках реалізації домовленостей з портів уже вийшли 8 суден з українською агропродукцією.