"Жалюгідне рішення": МЗС Угорщини відреагувало на заборону в'їзду угорським чиновникам

Будапешт не отримував офіційного повідомлення про заборону на в'їзд
"Жалюгідне рішення": МЗС Угорщини відреагувало на заборону в'їзду угорським чиновникам
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Фото: Szijjártó Péter / Facebook
27 Жовтня 2020, 14:40
читать на русском

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відреагував на заборону на в'їзд двом угорським чиновникам через втручання у місцеві вибори, а також назвав "жалюгідним" і "безглуздим" рішення України.

Про це він повідомив у відеозверненні у Facebook.

Сійярто зазначив, що Будапешт не отримував офіційного повідомлення про заборону на в'їзд в Україну двом угорським високопоставленим чиновникам.

Він додав, що Україна зробила "недружні кроки" стосовно Угорщини, викликавши угорського посла "на килим" і заборонивши в'їзд двом офіційним особам.

Цим Україна дає сигнал, що вона відмовляється від підтримки Угорщиною її зусиль з євроатлантичної інтеграції, - зазначив Сійярто.

Очільник МЗС Угорщини також привітав з перемогою угорських кандидатів на місцевих виборах в Україні, що означає, що думка угорців має бути взята до уваги на Закарпатті.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з агітацією на Закарпатті.

Згодом Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами і нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".

1