Жінка може очолити партію "Слуга народу" замість Корнієнка

Партія "Слуга народу" обере нового очільника на з'їзді
Важливо
Жінка може очолити партію "Слуга народу" замість Корнієнка
Слуга народу (Фото: Фейсбук)
8 Листопада 2021, 13:57
читать на русском

Партія "Слуга народу" найближчим часом збереться на з'їзді, аби обрати нового керівника замість Олександра Корнієнка, який став першим віцеспікером у Верховній Раді.

Про це повідомила речниця партії Юлія Палійчук.

Наступного очільника чи очільницю партії "Слуга Народу" визначить з’їзд, який пройде найближчим часом. У нас є достойні кандидатури, які здатні очолити команду й рухати її вперед, - написала вона у Телеграмі.

За її словами, Олександр Корнієнко залишиться членом партії та "посилить роботу із втілення нашої програми вже як державний топменеджер національного рівня".

Як він сам зазначив, перед ним стоять масштабні та складні завдання за трьома ключовими напрямками: парламентська реформа; законодавче забезпечення втілення президентського Плану трансформації країни, на основі якого в Трускавці був створений план роботи команди до 2023 року; створення системи діалогу і зворотного зв’язку між парламентом та місцевим самоврядуванням, - пише Палійчук.

Вона зазначила, що "масштабність цих завдань" робить неможливим суміщення посад першого віцеспікера й голови партії.

Тому Олександр Корнієнко, як відповідальний політик, прийняв рішення сконцентруватися на ключових для нього й команди завданнях і напрямках роботи. Окрім того, ми не звикли "колекціонувати" посади і вважаємо, що потрібно просувати на більш відповідальні позиції людей, які за два роки набули досвіду й зарекомендували себе в командній роботі, - додала Палійчук.

Вона повідомила також, що Корнієнко залишає "наступнику або наступниці сформовану партію з ефективно працюючою структурою".

Нагадаємо, 8 листопада Олександр Корнієнко вирішив скласти повноваження голови політичної партії "Слуга Народу".

Раніше повідомлялося, що з'їзд політичної партії "Слуга народу" може відбутися наприкінці місяця: 20 або 27 листопада. Поки обирають найбільш вдалий вихідний для з'їзду партії.

Корнієнко заявляв, що на з'їзді партії "Слуга народу" будуть ухвалювати рішення про позбавлення ексспікера парламенту Дмитра Разумкова депутатського мандата.

Читайте також

1