Жодна виборча дільниця не забезпечена дезрозчинами та термометрами - Денісова

Лише 1% з перевірених 881 виборчої дільниці пристосований до голосування
Жодна виборча дільниця не забезпечена дезрозчинами та термометрами - Денісова
Вимірювання температури, скринінг (фото: УНІАН)
23 Жовтня 2020, 15:32
читать на русском

Станом на 23 жовтня ще жодна виборча дільниця не забезпечена приладами для температурного скринінгу та дезінфекторами, щоб людина могла скористатися та обробити собі руки.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова на пресбрифінгу 23 жовтня.

Вона наголосила, що в 25 жовтня представники уповноваженої з прав людини стежитимуть за ситуацією на виборчих дільницях на предмет дотримання епідеміологічних правил.

Ми проводитимемо моніторинг дотримання виборчих прав громадян 25 жовтня з 8:00 до 22:00, і якщо буде така потреба, то мої представники можуть бути присутні і на підрахунку голосів, - сказала Денісова.

Денісова заявила, що її представники будуть присутні на підрахунку голосів на виборчих дільницях у разі, якщо впродовж дня, 25 жовтня, надходитиме інформація, зокрема й на гарячу телефонну лінію уповноваженого Верховної ради з прав людини, про факти, які можуть вплинути на результат виборів і які ставлять під загрозу реальні відомості про волевиявлення громадян.

Зазначається, за результатами перевірки 19-22 жовтня 881 виборчої дільниці, лише 1% з них пристосований для голосування осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Читайте також

Нагадаємо, що київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що влада міста забезпечила членів дільничних виборчих комісій, які виїжджатимуть додому до виборців, захисними костюмами.

За його словами, всі дільниці забезпечені необхідними дезінфікуючими засобами та засобами захисту. Місто виділило на це 1,3 млн гривень.