Жорстокі тортури та хронічне недоїдання: Буданов про звільнених захисників Маріуполя

Всі бійці, звільнені з російського полону, перебувають абсолютно в різному стані
Головне
Жорстокі тортури та хронічне недоїдання: Буданов про звільнених захисників Маріуполя
Звільнені з полону азовці Фото: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/
22 Вересня 2022, 21:39

До українських захисників, які перебували у російському полоні, застосовувалися жорстокі тортури, над ними знущались та морили голодом.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час брифінгу, який транслював Офіс президента.

Всі перебувають абсолютно в різному стані. На жаль, це правда. Є особи, які фізично більш-менш в нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. На жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, є досить великим… До багатьох із них (звільнених – ред.) застосовувалися дуже жорстокі види тортур, - сказав Буданов.

За його словами, більшість захисників України зараз перебувають у лікарнях. Їм потрібна фізична та психологічна реабілітація.

Це залежало більшістю саме від місць їх перебування. На жаль, їх тримали не в одному місці, в Оленівці – а може, й на щастя – а в багатьох різних закладах як на тимчасово окупованій території, так і РФ, - сказав очільник ГУР.

Нагадаємо, що цей обмін є найбільшим з 24 лютого. Тепер на звільнених захисників та захисниць чекає процес реабілітації, адаптації, відновлення та лікування. Також Координаційний штат опублікував поіменний список усіх 215 звільнених полонених.

Читайте також

1