Великий обмін полоненими: у розвідці розповіли, де відбувалась операція (відео)

Обміни полоненими відбуватимуться й надалі
Головне
Великий обмін полоненими: у розвідці розповіли, де відбувалась операція (відео)
Звільнені з полону азовці Фото: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/
22 Вересня 2022, 21:20
читать на русском

Ввечері 21 вересня відбувся великий обмін полоненими. Це сталось на території кількох країн: Польщі, Туреччини, Саудівської Аравії та на кордоні між Україною та РФ.

Про це під час брифінгу щодо повернення захисників України з російського полону, який транслював Офіс президента, повідомили:

За словами Буданова, загалом обмін військовополоненими тривав на території кількох країн.

Це територія України, мається на увазі кордон між Україною та росією, це етап на території Республіки Польщі, це операції на території Турецької Республіки та операція на території Саудівської Аравії, - розповів очільник ГУР.

Посадовці наголосили, що обміни полоненими відбуватимуться й надалі. "Ми повернемо абсолютно всіх наших громадян", наголосили на брифінгу.

Єрмак повідомив, що кума російського президента владіміра путіна - Віктора Медведчука - передали РФ в обмін на 200 українських героїв.

Зокрема, серед звільнених - командири захисників "Азовсталі" Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар "Калина", Денис Шлега, Олег Хоменко.

Звільнені й захисниці Мар'яна Мамонова, Яна Шумовецька та Анастасія Черненька, які потрапили в полон, перебуваючи при надії.

Цей обмін є найбільшим з 24 лютого. Тепер на звільнених захисників та захисниць чекає процес реабілітації, адаптації, відновлення та лікування. Також Координаційний штат опублікував поіменний список усіх 215 звільнених полонених.

1