Зима на заході, весна на півдні: прогноз погоди на тиждень

Дощ чергуватиметься зі снігом
Зима на заході, весна на півдні: прогноз погоди на тиждень
Зима, автомобіль, дорога Фото: Chris Peeters з Pexels
13 Грудня 2022, 08:11
читать на русском

За словами синоптика Наталі Голені, погода в Україні наразі формується від заходу холодного повітря арктичного походження зі снігом, якому на зміну приходить тепло із півдня та південного заходу. Найближчим часом очікуються атмосферні фронти, які на півдні та сході зумовлять сніжну погоду та дощі зі снігом. В центральних областях будуть значні опади.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

14-15 грудня очікуємо поле підвищеного тиску, без істотних опадів, але температура повітря знизиться аж до морозів. Найхолодніше буде на заході, вночі там 9-15 морозу, зокрема в Карпатах. На решті території температура повітря становитиме від 0 до 6 морозу. Вдень — 4-9 морозу, на півдні та сході — 0-6 морозу", — уточнила синоптик.

Під кінець тижня рух повітряних мас із заходу зумовлять сніжну погоду із переходом у дощ. Однак потеплішає до 5 тепла.

У західних та Житомирській областях місцями очікується невеликий сніг, вітер західний, 5-10 м/с. Температура протягом доби від -1 до -6 градусів. У Карпатах очікується невеликий сніг, температура вночі та вдень буде від -6 до -11 градусів.

У Вінницькій, Черкаській, Київській та Чернігівській областях буде дощ з переходом в мокрий сніг. Місцями очікується ожеледь, вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура протягом доби буде від +3 до -2 градусів.

На решті території йдуть дощі, вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с, на Лівобережжі місцями пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби буде від +5 до +10 градусів, вдень в Криму очікується до +15 градусів.

Нагадаємо, за прогнозом синоптиків перший місяць зими буде не надто холодним та сніжним, як і останні 30 років. У грудні у західних областях, Вінницькій, Житомирській середньомісячна температура буде на градус-півтора вище за норму, на решті території — у межах норми.

Читайте також

1