Зимові канікули в українських школах: коли діти йдуть на відпочинок

Не всі школи дотримуються рекомендацій МОН та розпочинають канікули з 25 грудня
Головне
Зимові канікули в українських школах: коли діти йдуть на відпочинок
Школа Фото: Pexels
2 Грудня 2021, 10:38
читать на русском

До Нового року залишилось лише місяць, тож незабаром на дітей чекають зимові канікули. МОН затвердило графік відпочинку для учнів на весь навчальний рік, але канікули можуть переносити відповідно до епідеміологічної ситуації в регіоні.

Про це пише "24 канал. Освіта".

МОН затвердило графік канікули на 2021-2022 рік

У більшості українських шкіл навчальний рік складається з двох семестрів, кожен з яких ділиться на дві чверті. А відпочивають школярі чотири рази на рік. Згідно з рішенням Міністерства, один тиждень канікули тривають восени та навесні. Взимку діти відпочивають два тижні, а влітку - всі три місяці.

Цієї зими учні будуть відпочивати два тижні - з 25 грудня 2021 року до 9 січня 2022 року. А очне навчання планують відновити з понеділка, 10 січня. При цьому графік канікул від МОН є лише рекомендацією.

Коли ж школярі підуть на зимові канікули

У регіонах дати канікул можуть відрізнятись, оскільки це залежить від рівня захворюваності на COVID-19, грип, ГРВІ, проблеми з опаленням тощо. При цьому саме керівництво шкіл може змінити дати канікули зарази зручності.

Тому наразі точно невідомо, коли точно будуть зимові канікули. Оскільки якісь школи можуть піти раніше на відпочинок, дехто - пізніше, ніж це рекомендувало Міністерство освіти й науки. За сьогоднішніх умов одним з головних факторів є ситуація з COVID-19 в регіоні.

У яких регіонах відома дата канікул

З датами зимових канікул визначились у низці міст:

  • За словами заступника КМДА Валентина Мондриївського, столичні школярі підуть на зимові канікули, згідно з рекомендаціями МОН. Тобто відпочиватимуть з 25 грудня до 9 січня.
  • У Харкові канікули розпочнуться пізніше, з 30 грудня. А до навчального року додадуть один тиждень, тому школярі навчатимуть і влітку.
  • У Рівному школи дотримаються рішення МОН та відправлять учнів на відпочинок з 25 грудня до 9 січня.
  • У Кременчуці діти навчатимуть до 31 грудня. Зимові канікули у них розпочнуть з 1 січня та триватимуть до 16 січня. На навчання діти повернуться вже з понеділка, 17 січня.

Станом на 29 листопада через відсутність 100% вакцинації освітян у "червоній" зоні 1014 шкіл досі вимушені продовжувати дистанційне навчання. Міністр освіти й науки Сергій Шкарлет наголосив, що це всього 7,3% від загальної кількості закладів середньої освіти, проте це тисячі учнів, які потребують живого спілкування та очного формату навчання.

Нагадаємо, що Міністерство освіти й науки України затвердило нові умови вступу до вишів у 2022 році. Згідно зі змінами, основний етап вступної компанії відбудеться у липні наступного року.

Читайте також

1