Значне зростання хворих: чи закриють садки та школи у Києві

Дітей можуть відправити на дистанційку, аби перервати ланцюжок захворювань
Значне зростання хворих: чи закриють садки та школи у Києві
Школа Фото: Pexels
27 Січня 2022, 15:51
читать на русском

Школи та дитячі садки Києва працюватимуть у звичайному режимі, поки місто перебуває в жовтій карантинній зоні.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами наразі не ухвалювалося рішення на рівні столичної влади щодо закриття шкіл та дитячих садочків на карантин.

За останні два тижні ситуація із захворюваністю дітей та працівників навчальних закладів змінилася. Сьогодні серед вчителів та учнів хворіють на респіраторні захворювання та коронавірус трохи більше одного відсотка. Саме тому ми даємо змогу керівникам шкіл самостійно ухвалювати рішення щодо переведення на дистанційну форму навчання класів або всього закладу освіти в залежності від ситуації, – сказав Мондриївський.

Він вважає, що таке рішення дозволить розірвати ланцюжок захворюваності у закладах, де рівень захворюваності високий, і при цьому не зупиняти навчальний процес у закладах, де дітей і педагогів хворіє мало.

Чиновник зазначив, що дистанційне навчання дозволить знизити рівень захворюваності "без відриву від навчального процесу".

Нагадаємо, 26 січня Міністерство освіти й науки рекомендувало запровадити для учнів 5-11 класів дистанційне навчання у зв'язку зі стрімко зростаючим показником захворюваності на COVID-19 у деяких регіонах.

Читайте також

1