Знову до школи: які правила діють для учнів та вчителів від 1 вересня

Учасникам навчального процесу доведеться дотримуватись низки правил
Знову до школи: які правила діють для учнів та вчителів від 1 вересня
Учні в школі Фото: УНІАН
1 Вересня 2021, 13:32
читать на русском

Від 1 вересня діти повертаються до школи, але у зв'язку з поширенням коронавірусу вчителям, працівника закладів освіти та учням доведеться дотримуватися карантинних правил. Серед таких - обов'язковий масковий режим.

Про це йдеться у постанові головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

Використання захисної маски

Освітяни, школярі та студенти повинні одягати захисну маску при вході до навчальних закладів. Це також стосується й інших відвідувачів.

На заняттях діти можуть бути без масок, але пересуватися школою повинні у них.

Виняток становлять учні початкових класів (1-4 класи), оскільки вони можуть не використовуватися засоби особистого захисту. Всі інші учасники навчального процесу повинні дотримуватись встановлених правил.

Рекомендація МОЗ для вчителів

У Міністерстві охорони здоров'я рекомендували педагогам одягати захисні щитки під час проведення уроків. Оскільки вони є багаторазовими, то їх потрібно обов'язково дезінфікувати.

Нагадаємо, що у закладах освіти Києва від 1 вересня діятиме низка заборон, залежно від рівня епідеміологічної безпеки. Зокрема батькам не можна відвідувати заклади освіти.

При цьому глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький вважає, що захисні щитки не є альтернативою медичним маскам. Вони просто змінюють напрям руху потоку повітря, який людина видихає. Але це нічого принципово не змінює, якщо йдеться про закрите приміщення з поганою вентиляцією.

Читайте також

1