ЗСУ знищили командно-спостережний пункт росгвардії на Херсонщині

Це "обезголовлення" командування окупантів створює дезорієнтацію у лавах ворога
ЗСУ знищили командно-спостережний пункт росгвардії на Херсонщині
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
25 Липня 2022, 12:16
читать на русском

Збройні сили України на Херсонському напрямку знищили командно-спостережний пункт росгвардії, який намагався проводити контрнаступ.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в етері національного телемарафону, пише Укрінформ.

Ми не стоїмо на місці, ми просуваємось, але ці результати можуть бути проголошені тільки після їх закріплення. Водночас саме результати інформаційної нестабільності у деяких осіб відгукнулись вчора таким контрнаступом, який в Бориславському районі окупанти спробували в двох напрямках зробити, але не мали успіху, і наші позиції лишились укріпленими, міцними.

Ми продовжуємо свою роботу, а вони відступили на свої позиції, на той крайній рубіж оборони, який вони облаштували і укріпилися там залізобетонними конструкціями, - зазначила вона.

Гуменюк додала, що наразі застосовується контрбатарейна тактика, в основному триває дистанційна боротьба. Оскільки місцевість відкрита, тому підходи одного підрозділу до іншого недоцільні. Відтак, тривають обстріли здалеку і практикуються авіаційні удари.

Крім цього, минулої доби українська авіація завдала п'ять ударів по ворожих опорних пунктах. Це суттєво підірвало моральний дух і бойові позиції окупантів. Також було знищено командно-спостережний пункт Росгвардії, який намагався проводити контрнаступ.

Це "обезголовлення" командування окупантів, звісно, створює певну дезорієнтацію в рядах ворога, і це нам на руку. Наше просування може бути більш ефективним, - зауважила речниця.

При цьому в Енергодарі ситуація залишається стабільно напруженою та динамічно змінюється.

Нагадаємо, що на Херсонщині вже настав переломний момент, а регіон можуть звільнити від російських окупантів до вересня.

Читайте також