Зустріч міністрів оборони "Рамштайн-4": у Пентагоні розповіли про результати

Участь в заході взяли представники понад 50 держав
Головне
Зустріч міністрів оборони "Рамштайн-4": у Пентагоні розповіли про результати
Остін Ллойд Фото: https://www.defense.gov/
20 Липня 2022, 23:04
читать на русском

20 липня відбулась зустріч міністрів оборони західних країн "Рамштайн-4", де обговорювали військову допомогу для України.

Про це повідомив голова Пентагону Ллойд Остін під час підсумкової пресконференції, пише Укрінформ.

За його словами, ця зустріч була дуже корисною, оскільки багато держав погодились озброєнням допомагати Збройних сил України. Союзники України розуміють необхідність надання нового озброєння для нашої армії.

Участь в заході взяли представники понад 50 держав.

Ми бачимо, як країни з усього світу продовжують нарощувати поставки (в Україну – ред.) вкрай необхідних систем і боєприпасів. І це були справді надихаючі зусилля, - наголосив Остін.

Голова Пентагону додав, що країни-союзники також проводитимуть навчання для українських військових, ремонтуватимуть техніку та надаватимуть запчастини.

Усіх учасників Контактної групи надихнула мужність українського народу, а також уміння українських військових, - наголосив він.

Нагадаємо, перше засідання Контактної групи з питань оборони України відбулося 26 квітня на авіабазі НАТО "Рамштайн" у Німеччині. Тоді сторони визначили оборонні потреби української армії.

23 травня відбувся "Рамштайн-2". Тоді 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України.

15 червня у Брюселі в штаб-квартирі НАТО відбулося третє засідання Контактної групи з питань військової підтримки України - так званий "Рамштайн-3".