Четверта зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 липня

Контактна група має розширити військову допомогу для України
Четверта зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 липня
Прапор України Фото: president.gov.ua
20 Липня 2022, 09:32
читать на русском

Четверте засідання контактної групи з питань оборони України відбудеться у середу, 20 липня.

Міністри оборони країн, які надають Україні військову допомогу, вестимуть переговори в онлайн-форматі.

Очільник українського Міноборони Олексій Резніков у твіттері повідомив, що провів телефонну розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіном, який повідомив "дуже хороші новини" напередодні "Рамштайну-4".

Я обговорив з нашим чудовим другом Ллойдом Дж. Остіном III майбутню зустріч у рамках "Рамштайн": ми узгодили порядок денний, поділилися інформацією про контроль над зброєю, що надходить до України тощо. Також, є дуже хороші новини, але деталі будуть трохи пізніше, - додав він.


Очікується, що контактна група розгляне посилення ракетного потенціалу ЗСУ, зокрема, йтиметься про передачу Україні боєприпасів до ракетних систем М142 HIMARS та М270 MLRS, ракет MGM-140 ATACMS з дальністю стрільби 300 кілометрів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що за підсумками "Рамштайну-4" ЗСУ можуть отримати нове озброєння та анонсував ймовірне приєднання до формату підтримки України нових держав.

Нагадаємо, перше засідання Контактної групи з питань оборони України відбулося 26 квітня на авіабазі НАТО "Рамштайн" у Німеччині. Тоді сторони визначили оборонні потреби української армії.

23 травня відбувся "Рамштайн-2". Тоді 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України.

15 червня у Брюселі в штаб-квартирі НАТО відбулося третє засідання Контактної групи з питань військової підтримки України - так званий "Рамштайн-3".

1