Зустрічалася зі студентами: Танасевич заперечила гуляння з Вовком і Тупицьким

Голова ВАКС відреагувала на інформацію про вечірку в одному з юридичних вишів Києва
Важливо
Зустрічалася зі студентами: Танасевич заперечила гуляння з Вовком і Тупицьким
Олена Танасевич (Фото: УНІАН)
14 Січня 2021, 14:24
читать на русском

Голова Вищого антикорупційного суду України Олена Танасевич заперечила інформацію журналістів про те, що перед новим роком відвідувала вечірку, на якій гуляли зокрема голова ОАСК Павло Вовк та голова КСУ Олександр Тупицький.

Про це йдеться на сторінці ВАКС у Фейсбуці.

Судді ВАКС, як і судді інших судів, адвокати, прокурори та науковці регулярно беруть участь у тематичних заходах, проводять лекції у вишах. Вищий антикорсуд регулярно проводив зустрічі зі школярами та студентами та продовжує робити це надалі з урахуванням карантинних обмежень, - проінформували в суді.

За версією ВАКС 23 грудня 2020 року відбулася робоча зустріч Танасевич та директора Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету "Одеська юридична академія" Василя Филюка зі студентським самоврядуванням. Її результатом стала домовленість про проведення циклу онлайн-лекцій із суддями ВАКС.

Закликаємо журналістів утриматися від домислів і керуватися офіційними даними. ВАКС з повагою ставиться до роботи працівників ЗМІ та просить не підривати довіру до судової влади, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні журналісти Слідство.інфо розповіли, що Голова Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олена Танасевич приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія" саме того вечора, коли там розважалися зокрема голова Конституційного суду Олександр Тупицький та голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк (досьє Павла Вовка).

Варто зазначити, що саме Антикорупційний суд розглядає справу підозрюваного судді Вовка щодо створення злочинної організації. Прикметно, що на цю ж вечірку завітали детективи НАБУ, які спробували вручити Вовку повістку на судове засідання. Суддя терміново покинув будівлю навіть не взявши верхній одяг.

Директор інституту Василь Фелик сказав журналістам, що не знає про проведення суддівської вечірки на території навчального закладу. Також він плутався у деталях, коли саме приїхала голова ВАКС до навчального закладу. Директор не зміг надати фото чи відео зустрічі Танасевич із викладачами, студентами та керівництвом інституту.

На запитання, що увечері 23-го грудня на території вишу робив суддя Вовк, директор Фелик сказав, що "будь-хто може ходити територією інституту, вона відкрита для відвідувачів".

Вже після вечірки, 6 січня ВАКС відмовився продовжувати розслідування кримінального провадження щодо створення злочинної організації і захоплення влади, у якому фігурує голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк.

Напередодні суд відмовився примусово доставити на засідання суддю Вовка, який відверто ігнорує засідання у його ж справі, попри те, що на відео НАБУ зафіксовано, як детективи оголошують підозрюваному повістку про виклик, а той викидає її з автомобіля.

1