Звільнений із в'язниці Марків передав до музею особисті речі

Нацгвардієць віддав вишиванку, в яку був одягнений на останньому засіданні суду
Звільнений із в'язниці Марків передав до музею особисті речі
Віталій Марків віддав речі у музей Фото: МВС
4 Грудня 2020, 17:11
читать на русском

Нацгвардієць Віталій Марків відвідав виставку у меморіальному комплексі "Національний музей історії України у Другій світовій війні" та віддав особисті речі для експозиції "Український схід".

Марків передав співробітникам музею особисті речі, вишиванку, в яку був одягнений на останньому засіданні в італійському суді, де був повністю виправданий, а також листи підтримки від українців з різних куточків світу, - повідомляє МВС України на своїй сторінці у Facebook.

Я передав листи від дітей, від наших співвітчизників, товаришів з Національної гвардії, які мене підтримували, передав малюнки, які тримав у себе в камері в італійській тюрмі. На мою думку, це саме те місце де це повинно зберігатись, в музеї. Це доказ, що якщо людина вірить і не здається, то обов’язково переможе, - зазначив нацгвардієць.

Віталій Марків віддав речі у музей

Віталій Марків віддав речі у музей Фото: МВС

Читайте також

Він також висловив слова вдячності всім, хто боровся за його свободу.

Віталій Марків віддав речі у музей

Віталій Марків віддав речі у музей Фото: МВС

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у в'язниці біля Мілану після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

3 листопада 2020 року Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

Читайте більше в нашому матеріалі: Повернувся додому після 3,5 років ув'язнення: як зустрічали Віталія Марківа на батьківщині