Звільняють за п`яне водіння у комендантську годину: чому йде з посади голова Хмельницької ОВА

Напередодні Кабмін погодив звільнення з посади голів Хмельницької, Одеської та Луганської ОВА
Головне
Звільняють за п`яне водіння у комендантську годину: чому йде з посади голова Хмельницької ОВА
15 Березня 2023, 09:27
читать на русском

Керівника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Гамалія затримали за водіння у нетверезому стані у Чернівцях.

Про це повідомляє хмельницький ресурс vsim.ua, посилаючись на свої власні джерела в правоохоронних органах

"Ми звернулися до своїх джерел у правоохоронних органах із різних міст і різних структур, повідомили журналісти видання. Відразу чотири із них, незалежних один від одного, підтвердили нам інформацію про те, що на Сергія Гамалія у Чернівцях оформили протокол за водіння у стані сп’яніння. Виявилося, що того дня відбулися посиденьки Сергія Гамалія в компанії в одному з ресторанів Чернівців. Правдою є й те, що патрульна поліція зупинила автомобіль під керуванням Гамалія в комендантську годину. Як записано в протоколі, з даними якого ознайомилися журналісти, сталося це о 00:30 неділі, 12 березня. Гамалій був за кермом автомобіля марки Toyota. Вона була на київських номерах. На нього склали протокол за статтею 130 КУпАП. Далі справу мають передати до суду, який і встановить чи дійсно Сергій Гамалій був за кермом в стані сп’яніння", - йдеться в повідомленні ЗМІ.

Також журналісти vsim.ua зазначають, що Сергій Гамалій не відповідав їм на дзвінки та повідомлення.

Що ж до звільнення Гайдая і Марченка, то керівнику луганської ОВА пророкують місце посла в Казахстані. Щодо керівника Одеської ОВА Марченка жодних подробиць немає, але припускають, що він поплатився за корупцію серед підлеглих.

Як відомо, 6 березня співробітники Служби безпеки України затримали заступника голови Одеської ОВА Ігоря Ткачука. Це було вже друге затримання заступника голови Одеської ОВА від початку року.

Служба безпеки України 5 січня затримала іншого заступника голови Одеської ОВА Муратова, який за 35 тис. дол. пропонував звільнити підлеглого від кримінального покарання. Правоохоронці задокументували факт передачі посадовцю "авансу" у 27 тис. дол.

Приморський райсуд Одеси обрав Муратову запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. 9 січня його звільнили із слідчого ізолятора під заставу в розмірі 3,2 млн грн.

Читайте також

1