Всіх закриють на локдаун - депутатка Буймістер

Нафтогаз не закупив достатньо газу для опалювального сезону
Ексклюзив
Всіх закриють на локдаун - депутатка Буймістер
Локдаун (Фото: facebook)
26 Жовтня 2021, 06:02
читать на русском

В Україні введуть локдаун аби зекономити на опалюванні, бо "Нафтогаз" не закупив достатньо газу для нормального проходження опалювального сезону.

Про це колишня "слуга" народна депутатка Людмила Буймістер розповіла в ексклюзивному інтерв'ю для Парламент.UA.

Де факто, давайте чесно скажемо, якби не було імпорту електроенергії з Росії та Білорусії, то у нас віялові відключення почалися б уже в минулому опалювальному сезоні. Але нам нормально, що для стабільного забезпечення громадян світлом залежимо від Росії, з якою воюємо восьмий рік?.. У нас є ще транзитний контракт, який Росія хоча б в мінімальних обсягах, але буде виконувати. Але проблема в іншому: Нафтогаз не закупив газу в достатньому обсязі, який потрібен для опалювального сезону, - сказала вона.

На її думку, саме тому влада почне "закривати Україну на карантин, пояснюючи все ковідом".

У минулому опалювальному сезоні, якщо пам'ятаєте, у нас олігархи були винні. Але два рази ж не можна використовувати цю відмазку. Тому будуть винні ковід і росіяни. Всіх закриють на локдаун - скоротиться споживання електроенергії та газу. Не треба буде опалювати комунальну сферу - школи, садочки, комунальні підприємства. Так і розв'яжемо проблему, - сказала Буймістер.

Депутатка вважає, що і сам президент не розуміє, як пройти опалювальний сезон при низькому забезпеченні газом.

Я впевнена, що і президент недостатньо розуміє ступеня того жаху і кошмару, в який ми потрапили. І думаю, і велика частина його оточення. І більшість у фракції не усвідомлюють ступеня глибини кризи. А в підсумку органи самоврядування просто поставлять в залежність від влади, - сказала вона.

Нагадаємо, 19 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні сьогодні достатньо газу, щоб забезпечити споживачів за стабільною ціною.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що локдауну в Україні не буде, однак територіальні обмеження посилюватимуться.

Читайте також