У Мінрегіоні пояснили, коли розпочнеться опалювальний сезон

За теплі батареї в оселях українців відповідатиме місцева влада
Важливо
У Мінрегіоні пояснили, коли розпочнеться опалювальний сезон
Опалення, батарея (Фото: pexels)
6 Вересня 2021, 17:05
читать на русском

У Міністерстві розвитку громад та територій пояснили, від чого залежатиме початок опалювального сезону у регіонах України.

Про це повідомило УНІАН.

Опалювальний період починається, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8°С та нижче, а закінчується, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8°С, - зазначили у Мінрегіоні.

У відомстві підкреслили, що рішення про початок та закінчення опалювального сезону ухвалюється виконавчими органами відповідних сільських, селищних та міських рад або місцевими державними адміністраціями, виходячи з кліматичних умов, згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами.

За інформацією Міністерства, станом на початок вересня до старту опалювального сезону регіони технічно готові на майже 80%. Зокрема, йдеться про стан підготовки будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства.

Нагадаємо, в опалювальний сезон ціна за газ для населення України становитиме 7,4 гривні. У "Нафтогазі" зазначили, що це втри рази менше, ніж поточна спотова ринкова ціна.

Читайте також наш матеріал: Тарифи осені: скільки українці платитимуть за газ та світло.

Читайте також

1